PROMETNA NESREČA

Zaščitite svoje pravice: Pomagali vam bodo strokovnjaki

 

Dragocen je nasvet, v trenutkih, ko to najbolj potrebujete. Ne glede na udeležbo in stopnjo vaše poškodbe v prometni nesreči vprašajte za nasvet in tako zaščitite svoje pravice.
Vprašajte za nasvet
Pomagali vam bodo strokovnjaki
Če ste bili poškodovani v prometni nesreči, vam zavarovalnica ne bo pomagala pri zaščiti vaših interesov in iskanju najboljših možnosti za izplačilo denarnega povračila. Najbolje vam lahko pomaga le vaš odvetnik.

Kako ravnati po prometni nesreči

Varnost in počutje udeležencev prometne nesreče je vedno najpomembnejša skrb po prometni nesreči. Obstajajo nekateri učinkoviti ukrepi, s katerimi lahko takoj zaščitite sebe in ostale udeležence prometne nesreče. S primernim ravnanjem si zagotovite potrebno dokazno gradivo in ustrezno dokumentirajte vaše poškodbe.
Več o ravnjanju v prometni nesreči

Zavarovanje v času prometne nesreče

Najbolj pogost vzrok za prometno nesrečo je malomarnost voznika. Različni dejavniki - alkohol, bes, stres med vožnjo, neprilagojena hitrost, uporaba mobitela, nevzdrževano vozilo, zaspanost med vožnjo - vse to je lahko krivo za nesrečo v kateri ste lahko udeleženi kot voznik, sovoznik, sopotnik ali pa le kot naključni udeleženec (pešec, kolesar itd.). Ne glede na vzrok vam lahko vsaka nesreča z vozilom pusti neprijetne posledice v prihodnosti.

Poškodbe in materialna škoda, ki jih je utrpela žrtev prometne nesreče so različnih vrst in resnosti oziroma razsežnosti. V nekaterih primerih resnost poškodbe za žrtev prometne nesreča ni zaznavna še dolgo časa po prometni nesreči. Spet druge prometne nesreče se končajo s težko invalidnostjo ali celo smrtjo poškodovanega. Poleg fizičnih bolečin in trpljenja, se morajo žrtve prometnih nesreč in njihovi svojci soočati s čustveno travmo, z neprijetnim zdravljenjem, nezmožnostjo za opravljanje vsakodnevnih aktivnosti, nepričakovanimi stroški zdravljenja, izpadom dohodka in podobno.

Pri odločitvah, ki vplivajo na vaše fizično, psihično in finančno okrevanje po nesreči, je izredno pomembno, da ravnate pravilno. Če ste bili poškodovani v prometni nesreči in potrebujete pomoč, vedno lahko vprašate za nasvet.

Po tem, ko pride do prometne nesreče je žal prepozno, da bi sklenili zavarovanje za to nesrečo. Če imate vozilo zavarovano, ste v prvi meri ustrezno poskrbeli za vaše sopotnike in nasprotne udeležence. Dalje je pomembno, da ste seznanjeni s tem katere rizike imate zavarovane po vaši avtomobilski polici. Če je bil za vaše poškodbe odgovoren nekdo drug, je potrebno, da imate pregled nad postopkom, ravnanjem in pravicami, ki jih imate kot ponesrečenec v prometni nesreči.

Več o zavarovanju v času prometne nesreče
Image
Skozi našo spletno stran vas vodijo strokovna navodila in nasveti, s katerimi boste lažje zaščitili svoje pravice v trenutkih, ko to najbolj potrebujete. Ne glede na stopnjo in obliko vaše nezgode v prometni nesreči nas lahko vedno vprašate za nasvet.
VPRAŠAJTE NAS
Če imate vprašanje, izpolnite in pošljite obrazec, mi pa vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.