Pešec, kolesar, z rolko ali skirojem udeležen v nesreči


Predstavljajte si, da vas nič hudega sluteč zbije avtomobil ali avtobus pri tem, ko želite kot pešec ali voznik skiroja prečkati cesto. Ali pa ste za sproščen sprehod ali vožnjo s kolesom izbrali neprometno cesto in vas je zaradi neprilagojene hitrosti zbil nepreviden voznik.


Kot pešec, kolesar, voznik skiroja ali udeleženec na rolki, ste v trenutku nesreče v izpostavljeni bistveno večjemu šoku kot povzročitelj nesreče, zato je pomembno da ostanete zbrani.

Zaščitite svoje pravice, če ste bili poškodovani v prometni nesreči kot pešec, kolesar, udeleženec z rolko ali skirojem. Če imate občutek, da povzročitelj nesreče želi na vas prevaliti krivdo za nesrečo, vprašajte za nasvet.

Strah, ki ste ga kot pešec, kolesar ali rolkar doživeli v prometni nesreči

Če ste bili v prometni nesreči poškodovani kot pešec, kolesar, voznik skiroja ali rolkar ste prav gotovo doživeli intenziven strah tik pred trkom. Kasneje tekom zdravljenja se strah pred neprijetnimi posledicami zdravljenja stopnjuje pri vsakem zdravstvenem pregledu, pri rentgenskih preiskavah, pri hoji, pri vožnji z avtomobilom in podobnih opravilih. Zdravljenje po nesreči pešca običajno traja več mesecev s številnimi fizioterapijami in intenzivnim zdraviliškim zdravljenjem. 

Zagotovite si, da za izterjavo morebitne odškodnine ali zavarovalnine poskrbijo strokovnjaki. 

Ali so udeleženci prometne nesreče z vami ravnali pravilno lahko preverite tukaj.