NEZGODA NA NERVARNI POVRŠININEZGODA NA NERVARNI POVRŠINI


Zaščitite svoje pravice: Pomagali vam bodo strokovnjaki

 

Vaša pravica je, da ste seznanjeni z vsemi postopki in da si pravočasno zagotovite strokovno pomoč, v trenutkih ko to najbolj potrebujete. S tem lahko bistveno pripomorete k zmanjšanju neprijetnih posledic takoj po poškodbi na javnem ali zasebnem prostoru, med zdravljenjem in po končanem zdravljenju. V zvezi z vašo telesno poškodbo na javnem ali zasebnem prostoru vedno lahko vprašate za nasvet.

Vprašajte za nasvet
Pomagali vam bodo strokovnjaki

Najbolj pogoste nezgode na nevarnih površinah so padci v slabo razsvetljenih ulicah javnih površina. Vse prepogosto se dogaja, da so na pločnikih slabo vidne luknje, ostanki količkov, razne pregrade, zaradi katerih človek lahko hitro zdrsne, se spotakne in nelagodno pade. Morda se vam je zgodilo, da ste padli pred planinsko kočo? Morda ste zdrsnili po ledu, ko ste hodili čez cesto? Nešteto je situacij, zaradi katerih lahko doživite nezgodo na nevarni površini. 

Pri odločitvah, ki vplivajo na vaše fizično, psihično in finančno okrevanje po poškodbi pri delu je izredno pomembno, da ravnate pravilno. Če ste bili poškodovani na nevarni površini in potrebujete pomoč, vedno lahko vprašate za nasvet.

Poškodbe na površinah, slaba osvetljenost površin ponoči, slabo očiščene površine, ledene in spolzke površine, neustrezno zaščitena prehodna mesta in podobne nevarne situacije vam lahko povzročijo telesne poškodbe, ki vam za vedno zaznamujejo življenje.

Pri odločitvah, ki vplivajo na vaše fizično, psihično in finančno okrevanje po poškodbi na nevarni površini je izredno pomembno, da ravnate pravilno. Če ste bili poškodovani v na nevarni površini ali prostoru lahko vprašate za nasvet. Odvetnik je tisti, ki natančno pozna kako v vašem primeru pravilno ravnati.

Vprašajte za nasvet
Pomagali vam bodo strokovnjaki

Kako ravnati po poškodbi na nevarni javni ali zasebni površini

Varnost in počutje poškodovanca je vedno najpomembnejša skrb po poškodbi na nevarni površini, ne glede na to ali gre za javni ali zasebni prostor. Z  zbranim, hitrim in učinkovitim ukrepanjem lahko takoj zaščitite sebe in ostale poškodovance.

Po poškodbi in kasneje tekom zdravljenja ustrezno dokumentirajte vaše telesne poškodbe, potek zdravljenja in nastale posledice po zdravljenju.

Najpomembnejše je imeti strokovno pomoč odvetnika, ki je izurjen za podporo pri izterjavi odškodnine ali zavarovalnine. Dogaja se namreč, da poškodovanci sploh ne vedo, da lahko uveljavljajo odškodnino. 

 

Zagotovite vašemu otroku primerno zdravljenje

Posebno pozornost namenite vašemu otroku, če je bil poškodovan na nevarni površini javnega ali zasebnega prostora. Za otroka je poškodba popolnoma nov in nepričakovan dogodek. Pri otrocih je težje odkrivati psihične travme nesreč in pogosto podoživljajo strah. Pozorni bodite na vedenje otroka, nepričakovane izbruhe jeze in menjavanje razpoloženja.

V takšnih trenutkih je za vašega otroka pomembno, kako ravnate, saj so posledice poškodb zanj lahko dolgotrajne.

Posvetujte se takoj na kaj morate biti pozorni pred zdravljenjem, med zdravljenjem in po končanem zdravljenju vašega otroka. 

Vse prevečkrat se lastniki in upravljalci zemljišč ne zavedajo, da neustrezno oskrbovane javne in zasebne površine prestavljajo nevarnost za uporabnike površin.
Zavarovanje v času poškodbe na javnem ali zasebnem prostoru

Po tem, ko se poškodujete na javnem ali zasebnem prostoru, je žal prepozno, da bi sklenili zavarovanje za to nezgodo. Če ste nezgodno zavarovani, ste v prvi meri ustrezno poskrbeli zase. Dalje je pomembno, da ste seznanjeni s tem, katere rizike imate zavarovane po vaši polici nezgodnega zavarovanja in do kakšne zavarovalnine ste upravičeni.

Če je bil za vašo poškodbo na javnem ali zasebnem prostoru odgovoren nekdo drug, je za vas pomembno, da imate pregled nad postopkom, ravnanjem in vašimi pravicami, ki jih imate kot poškodovanec.

Če ste bili poškodovani na javni ali zasebni površini ne računajte na zavarovalnico, da vam bo pomagala pri zaščiti vaših interesov in iskanju najboljših možnosti za izplačilo denarnega povračila. Pomagal vam bo le vaš odvetnik.

Image
Skozi našo spletno stran vas vodijo strokovna navodila in nasveti, s katerimi boste lažje zaščitili svoje pravice v trenutkih, ko to najbolj potrebujete. Ne glede na stopnjo in obliko vaše nezgode nas lahko vedno vprašate za nasvet.
VPRAŠAJTE NAS
Če imate vprašanje, izpolnite in pošljite obrazec, mi pa vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Utrpeli ste telesno poškodbo na javni površini, če ste bili udeleženi v naslednjem dogodku:

 • Padli ste na cesti, stopnišču, v prehodu, na nadvozu, podhodu ali pločniku,
 • Zaradi slabe vidljivosti ste se udarili v robnik, količek, pregrado, ograjo, korito za cvetlice na javnem prostoru,
 • Poškodovali ste se na javnem parkirišču ali v parkirni hiši,
 • Iz poškodovane javne stavbe vas je poškodoval odpadli material,
 • Poškodovani ste bili na na javni prireditvi ali javnem zborovanju,
 • Pri vaši rekreaciji ste se poškodovali ste na smučišču,
 • Doživeli ste nezgodo na plaži ali javnem kopališču,
 • Poškodovali ste se na javnem prevozu kot je avtobus,
 • Vaš otrok se je poškodoval v vrtcu ali v šoli ali pred njo,
 • Ostale nevarne javne površine.

Utrpeli ste telesno poškodbo na zasebnem prostoru, če ste bili udeleženi v naslednjem dogodku:

 • Padli in udarili ste se pred ali v stanovanjski hiši, blokom ali stolpnico,
 • Poškodovala so vas vrata ali okna stanovanjski hiše, bloka ali stolpnice,
 • Zdrsnili ste po spolzkih ali ledenih tleh trgovine ali trgovskega centra,
 • Iz poškodovane privatne stavbe vas je poškodoval odpadli material,
 • Poškodovani ste bili pred ali v restavraciji, v kinu, kavarani,
 • Pri zabavi ste se poškodovali v diskoteki, nočnem klubu,
 • Doživeli ste nezgodo pred ali v banki, zavarovalnici, pošti,
 • Ostale nevarne privatne površine.

Za več informacij v zvezi z vašo poškodbo na nevarni javni ali zasebni površini lahko vprašate za nasvet.