Motorist v prometni nesreči


Se je tudi vam že večkrat zgodilo, da so vas kot motorista v prometu obravnavali na drugačen način kot voznika avtomobila?


Neustrezna obravnava motoristov v prometu

Večkrat se zgodi, da voznik avtomobila ali tovornjaka, ki je naletel z vozilom v vaše motorno vozilo, vztraja pri tem, da je bila vaša vožnja z motorjem prehitra ali da ste neustrezno osvetljevali cestišče. Večina voznikov avtomobilov, ki s svojim ravnanjem povzročijo zdrs motorista s cestišča, ne priznava svoje krivde.

Vse več je v zadnjem času tudi nesreč z motorjem zaradi neurejenih in neprimerno oskrbovnih cestišč kot je pesek na cestišču, poškodbe na cestišču, slabo osvetljene in označen ceste, neodstranjeni oljni madeži in podobno.

Če je bil v prometni nesreči z motorjem pravilno ocenjen nastanek vaše nesreče lahko preverite tako, da vprašate za nasvet.

Ocenite posledice vaših poškodb pri nesreči z motorjem

Kadar ste kot motorist udeleženi v prometni nesreči obstaja velika verjetnost, da ste utrpeli težke telesne poškodbe. Povzročeni zlom vratnega vretenca, okvara hrbteničega živca, težka poškodba glave, kompliciran zlom ali dislokacija lahko privedejo do trajne nezmožnosti kot sta paraliza in travmatska poškodba možganov.

Ne glede na obseg in težavnost vaših poškodb je pomembno na kakšen način se zdravite, saj ste bili ob padcu z vašim motornim vozilom neposredno izpostavljeni udarcu v telo. Pri padcu z motorjem se posledice udarca lahko pokažejo tudi kasneje po končanem zdravljenju.

Pomembno za vas je, da se seznanite z vsemi možnostmi povrnitve materialne škode in psihofizičnih posledic, še posebej v primeru težkih telesnih poškodb. Pričakujete lahko, da se bodo pri presojanju posledic prometne nesreče z motorjem v vaš postopek vključili strokovnjaki cestnoprometne stroke, medicinski izvedenci in škodni cenilci.

Prepričajte se do katerih povračill škode ste upravičeni pri nesreči z motorjem tukaj.