Zmanjšajte posledice prometne nesreče

Prometna nesreča je za vsakega udeleženca šok. Pogosto ljudje, ki doživijo prometno nezgodo, nanjo niso pripravljeni, ne vedo kaj storiti in na koga naj se obrnejo, ko se jim nepričakovano pripeti. Rešijo vas lahko že kratka navodila, ki jih imate shranjene poleg prometnega dovoljenja ali servisne knjižice.

Preberite in shranite 20 enostavnih navodil za ravnanje v prometni nesreči, ki jih izpostavlja strokovnjakinja za pomoč pri nezgodah, odvetnica Danica Ferlin Samsa. Tako boste znali zmanjšati posledice prometne nesreče, če se vam pripeti pri vožnji na delo, na dopustu ali kjerkoli na vaši poti.

KAKO SMOTRNO RAVNATI OB PROMETNI NESREČI IN PO NJEJ

Varnost in počutje udeležencev prometne nesreče je vedno najpomembnejša skrb v prometni nesreči in po njej. Zato upoštevajte učinkovite ukrepe, s katerimi lahko takoj zaščitite sebe in ostale udeležence prometne nesreče ter tako zmanjšate posledice prometne nesreče.

Važna je priprave, še pred nesrečo. Spisek hitrih ukrepov vas lahko reši neprijetnih posledic. Znali boste zavarovati kraj nesreče, hitro poskrbeti za vaše telesne poškodbe ali poškodbe drugih udeležencev, imeli boste nadzor nad prometno nesrečo, vedeli boste, kako ravnati s pričami, katere podatke zabeležiti, kako ravnati s policijo, na kaj biti pozorni pri vaši telesni poškodbi ter kako reševati poškodbe na vašem vozilu. 

Oglejte si 20 navodil za ravnanje v prometni nesreči in po njej

Priporočamo, da navodila za ravnanje v prometni nesreči in po njej, natisnete in shranite v vaš avto. Tako boste vedno vedeli, kako ravnati v primeru prometne nezgode. Ne pozabite: Odvetnik vam lahko v dani situaciji še dodatno pomaga.